20.8.07

Nueva generación.

Bueno ayer fue otro día especial. 19 de Agosto justo se cumple un año desde que llegamos a la Bay Area. Y lo celebramos con una sorpresa genial: 6 nuevos becarios de LaCaixa aterrizaron en San Francisco para iniciar su propia aventura en el país! Fue muy divertido recibirles, compartir con ellos ese primer estrés y poder echar una manilla con las cosas básicas: teléfonos, bancos, internet, etc. En la foto falta Gemma, ya haremos una con toda la nueva hornada!


13.8.07

13 d'Agost 06-07. Un any en imatges.

Avui fa un any exacte que vam sortir de Barcelona per venir als USA. Han passat moltíssimes coses durant aquest temps i no se si sento que fa molt o que fa poc que sóc aquí.

AGOST 06

Marxem cap als USA d'una forma una mica accidentada. A l'aeroport la meva família m'abraça com sempre i em sento estranya a punt de marxar. La primera setmana als USA és genial. Tots els companys de beca entre els quals hi ha ara grans amics. Em sento preparada per tot. Descobrim que a Amèrica els llits són gegants i que jo he passat de ser una persona de tamany mitjà a ser una enana...però aquí li diuen petite...
ARRIBANT A ALBANY, SAN FRANCISCO, CA. Primera visita al campus, molt jet lag, desorientats però contents.

SETEMBRE 06

Comencem a montar la casa. Trobem l'IKEA i com si fos un acudit sentim que estem salvats. Em trobo la María, que ens monta un grupet d'amics en un tres i no res. Fem la primera festa a casa.


OCTUBRE 06

Comencem a visitar els voltants de casa nostra. Descobrim la Marina d'Albany, amb el curiós Bulb on hi ha escultures fetes amb deixalles. La MJ passa un cap de setmana amb nosaltres i ens sentim en família. Celebrem el primer Halloween, dono caramels a molts nens que em truquen a la porta però me'n sobren tonelades que quedaran per l'any que ve!NOVEMBRE 06

Ens comencem a assentar. Deixo el balcó ple de flors i cuino un meravellós pa amb el Zak. A pesar de les bones intencions no ho torno a repetir, la meva experiència com a cuinera queda en anècdota. Celebrem dos cops el Thanksgiving, un cop a Albany i l'altra a Santa Cruz. Millorem la casa amb algunes lampares i coixins nous que la fan més acollidora. La feina de la universitat em supera durant tot aquest temps. Estic estressada.


DECEMBRE 06

Primer semestre a punt d'acabar, molt esforç per escriure i llegir "com si fos d'aquí"...per més que ho intento no funciona. Però supero bé els finals. Nadal fora de casa. Fem un esforç per no enyorar massa. Fem plastilines en paral·lel des de Barcelona a San Francisco. El dinar de nadal el passem entre les gavines de Monterey. L'arbre de penjadors és tot un èxit. La Lola ens visita i el Diego aconsegueix la primera feina una setmana després de rebre el permís de treball: és una màquina :)


GENER 07

El món s'ha aturat una miqueta durant les vacances, però rebem un tresodo des de Barcelona que ens anima tot el mes! Fem el primer tour oficial pel campus i em sorprenc del munt de coses que em queden encara per descobrir (hi ha un dinosaure a l'edifici del costat que ni sabia que existia!).


FEBRER 07

Tinc 30 anys. Tinc 30 anys...wow! Estic als USA i ho celebro amb el Diego i el Pedro que ha vingut a visitar-nos. Junts descobrim més trossets de terra que no haviem visitat. Els arbres dels Muir Woods són gegants i màgics i la boira se'ns enganya als cabells. la Ruth i l'Adam m'han enviat un setrill que fa que sigui de cop molt més feliç.


MARÇ 07

Aprofitem uns dies de vacances per tornar al Big Sur. El que veiem allà és increïble. Aquesta banda de la terra ens comença a enamorar. Envien al Diego a Taipei i com no tinc fotos que ho demostrin torno a demostrar el meu art amb el paint....


ABRIL 07

Mes de molts aniversaris: La Júlia fa 18 anys i jo recordo el dia que em van dir que ella existiria. El Diego en compleix uns quants més :) i rep un nou gadget de ma mare. La MJ fa la seva festassa a Santa Cruz i per fi puc ballar com deu mana. El Zak també fa anys i ho celebra convidant-nos a les millors pizzes mai fetes.
MAIG 07

El Maig vaig fer moooltes coses. I de fet gairebé no parlo dels cursos i de la universitat i dels projectes professionals...però és que sóc una bèstia social jo...El Maig vam volar a Barcelona, vam anar a les nostres cafeteries i vam caminar pels llocs que més estimem amb la gent que més estimem...la resta no importa.JUNY 07

Seguim a Barcelona i a Alella. Mengem cada dia fora, estem al carrer tot el dia i canto mentre camino sense parar. Pastora és la banda sonora d'aquests dies. Amics i família, tot és perfecte, com són les vacances. Al final el mes ens porta un susto en forma de canvi laboral.JULIOL 07

Torno als USA i ho trobo tot solitari, després dels dies a Barcelona. Juliol d'entrevistes. El Diego és tot un professional i en quatre dies ha fet tantes entrevistes telefòniques que se les sap de memòria. Els companys de l'altre feina li presten un llibre miraculós que l'encaminen cap al camí de l'èxit de les entrevistes. En breu tria entre varies ofertes. That's Silicon Valley! Planejo feina, començo a transcriure però no avanço massa. Preparo propostes per congressos i llegeixo a Bourdieu i a Pamuk. L'Ariana i jo fem plans de futur, s'ha convertit en una gran amiga i es fa dur pensar que marxarà el proper any. Aquí res és estable.


AGOST 07

I ja torna a ser Agost. Aprofitem molt els dies. Treballo i també surto molt a pesar que l'Agost aquí és ple hivern. La Judit i l'Oscar venen a visitar-nos i passo una setmana genial amb ells. He pujat per primer cop en un tramvia, hem passejat per Fort Mason i el Golden Gate Park. El millor però ha estat ensenya'ls-hi la universitat. De l'Autònoma a aquí hem estat junts. Emoció.
...i avui és 13 d'Agost...altra cop...tot és diferent i igual. Parlo (més o menys :P) amb la meva mare i fem plans de quan ens tornarem a veure. Escric des del despatx de la universitat a Berkeley. Tinc un munt de plans i moltes ganes de fer coses. Seguiré informant :).