Informació aquí i aquí també i més.
24 DE MARZO, 17 H - MANIFESTACIÓN ESTATAL POR EL DERECHO A LA VIVIENDA
Desde el pasado 14 de mayo cada vez más gente hemos salido a manifestarnos para que se cumpla el derecho a la vivienda recogido en el artículo 47 de la Constitución. Al principio los medios de comunicación y las instituciones intentaron silenciarnos, pensando que seríamos pocos y nos cansaríamos. ¡Pero no! Cada vez hemos sido más miles de personas las que hemos salido a la calle para gritar: ¡no pararemos hasta tener una vivienda! Y hemos conseguido algo: que se hable cada vez más del tema, que quede claro que la vivienda es uno de los principales problemas de los ciudadanos de este país y que se sepa que no vamos a callarnos hasta que se apliquen medidas estructurales para cambiar esta situación.
En Mayo se celebran las elecciones municipales, fruto de muchas fuentes de corrupción urbanística que nos han hecho todavía más difícil el acceso a una vivienda digna tanto a jóvenes como ancianos, divorciados, madres solteras y a la ciudadanía en general. Por eso ahora más que nunca es importante que salgamos aún más gente a manifestarnos: el próximo 24 de marzo tenemos que ser miles, incontables, para decir basta ya de especular con nuestros derechos, basta ya de falsas promesas: ¡que se cumpla el derecho a la vivienda ya!. Si no lo haces por ti, hazlo por tus hijos.
¡¡¡TENEMOS QUE SALIR A LA CALLE PARA QUE SE HAGA EFECTIVO EL DERECHO A UNA VIVIENDA DIGNA!!!
Empecemos la primavera con fuerza: tráete pancartas, cacerolas para hacer ruido, performances, sound systems y lo que se te ocurra para que se nos vea y se nos oiga. Juntos podemos lograr que el 2007 pase a la historia como el año I d.E. (Después de la Especulación).
Reenvía este mensaje a tus familiares, amigos y conocidos.
¿Que qué pasa? ¡que no tenemos casa!
13 comentarios:
Aquesta és la meva Irenka, la incoformista, la que no es calla el que pensa ;)º
Noia, ja saps ben bé el que dius?
Si els preus dels pisos són tan alts és perquè la gent està disposada a pagar aquests preus.
Quin problema hi ha a fer-se una hipoteca fins els 70? Jo també me l'hauré de fer i, gràcies al meu treball i esforç, l'acabaré pagant.
Be Guillem no estic gens d'acord amb tu. La gent no es que estigui 'disposada' a pagar aquests preus (una visio forca naive): la gent no te altra opcio. Si tu et vols pagar fins els 70 anys per una vivenda em sembla be, tambe hi ha gent masoquista (dolor amb plaer) . Pero jo no crec que aquests preus estiguin justificats. Jo crec que el govern ha d'intervenir en el preu de les vivendes per a que estiguin en consonancia amb els salaris de la gran majoria de les persones del pais (nomes cal que revisis el salaris mitjana al nostre pais, o que comparis amb la proporcio de salari que fa 20 anys significava pagar un pis i el que significa ara). Hi ha molt mes a dir, pero no pretenc convence't. No crec que sigui possible. Apa siau
Irenka, 5 cèntims si m'ho permets...
Hauries de saber que quan un govern intervé en la fixació de preus, la productivitat desapareix. Per això ja no es posa ni el preu al pa...
Entenc que l'habitatge és un problema, però si fem el que dius, el sector de la construcció es ressentirà i molta gent que hi treballa ara ja no ho farà.
Menys habitatges, a un preu artificialment baix, la diferencia de cost l'acabaríem pagant igual en impostos i fins i tot seria a la llarga més car, pq l'augment d'atur també suposaria més impostos destinats a compensar-ho...
Son 5 cèntims molt petits, ja ho sé... :)
...és pitjor uns preus artificialment alts! I sigui com sigui crec que tots estareu d'acord (excepte en Guillem és clar) que els preus actuals no responen a cap altra raó que a l'especulació. No sabia que hi havia tanta gent feliç de pagar 80 millions de les antigues pessetes per un pis de 50 m2 a Barcelona.
Cert. L'especulació en el sol és el problema.
De fet, quan un promotor ven un projecte d'habitatges, el preu que li aplica de sol no és el que li va costar, si no el preu del nou sol que haurà de comprar per fer una nova promoció.
Com que el nou sol és més car, el preu del habitatge puja.
El problema és que qui provoca aquest augment de preu son les administracions locals.
Els ajuntaments treuen amb conta gotes el sol i fins i tot el subhasten, fent que cada cop sigui més car la compra del mateix.
Si es liberalitzés el sol o els ajuntaments no especulessin amb el mateix, els preus serien força més baixos.
De fet, actualment hi ha fórmules que faciliten fer habitatge social a un cost zero pels ajuntaments i no les fan servir pq el que volen és recaptar impostos... a costa de que l'habitatge s'encareixi.
Potser és bo manifestar-se, però cal apuntar cap els veritables culpables...
(10 cèntims ja?) :)
Personalment, tot i que no sóc precisament un expert en economia, és que el capitalisme està esgotant els seus últims recursos.
Fins els anys 70 hi havia una economia "productiva", basada en el que es produeix. La crisi del petroli va fer que els governs rics gastessin molt més del que tenien per mantenir l'estat del benestar. El problema va venir quan van arrivar els 80 i, amb l'economia estabilitzada, va continuar amb la política de gastar més del que recaptaven. A mitjans dels 90 el deute acumulat dels governs rics arrivava a ser tan gran com tota la riquesa del pais... A Europa es va posar fre a aquella bojeria amb els famosos "criteris de Maastricht", però a Estats Units, gràcies a la despesa militar del Sr. Bush, el deute continua disparat. A més, ara el 90% dels moviments a la borsa no són purament especulatius (no com als anys 60). I finalment, com que els governs veuen que no poden gastar més, diuen als ciutadans que han de ser ells els que s'endeutin per mantenir l'espiral endeutadora...
Siguem seriosos: demanar un crèdit per muntar un negoci és invertir perquè a llarg termini el negoci donarà els diners per tornar el crèdit. Demanar un crèdit per pagar una vivenda és especular perquè no generes diners en el futur sino que els gastes per pagar el deute.
Per cert, Estats Units està força més endeutat que quan va escletar el crack del 29 i força més també que alguns països pobres que han patit cracks (com l'Argentina fa una anys).
Mantenir l'espiral a mi em sembla que només farà que la batacada sigui pitjor.
Doncs el dia (el beneït dia!!) en que el sector de la construcció es resenteixi (que peti! que peti!), jo sortiré al carrer a celebrar-ho. A veure si aleshores d'una puta vegada a Espanya es comença a invertir en alguna cosa que no sigui l'omnipresent "ladrillo"... biotecnologia, per exemple? (<-- aquí començo a escombrar cap a casa!) Però fins els ovaris estic que ens amenacin amb que si finalment s'apliqués alguna mesura per frenar l'inflament dels preus dels pisos el pobret sector immobiliari, que tant bo és pel país, s'anirà a fer punyetes... Doncs és el millor que ens podria passar!
Mori el "ladrillo"! A la merda les hipoteques a 50 anys!
Pedro,
pensa que el capitalisme es basa en la productivitat. Per això discrepo de la teva visió de finalització de recursos...
Mj,
una bonica demostració de rampell avocat al desastre....
ep ep! La MJ és una de les persones més sensates que conec i FORÇA instruïda...potser cal aturar-se a pensar en el que ha dit ABANS de considerar-ho un rampell, no? :) Una salutació a tots!
però què diu aquest xaval?? En fi, quan estigui en situació de pagar amb el seu sou una vivenda, ja em comentarà amb quina alegria ho fa...
Doncs dir que el dia que el sector econòmic més important peti serà un bon dia, el més suau que es pot dir és que és un rampell...
Aquest tipus de comentari populista no és ni sensat ni instruït...
Ara, un mal moment el pot tenir qualsevol, clar... :)
MJ i vindré amb tuuuuuuuuuuuu
Publicar un comentario